Σουφλέ σοκολάτας με αλμυρή καραμέλα και παγωτό φυστίκι

///Σουφλέ σοκολάτας με αλμυρή καραμέλα και παγωτό φυστίκι

Σουφλέ σοκολάτας με αλμυρή καραμέλα και παγωτό φυστίκι

Fondant σοκολάτας:
200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
250 γρ βούτυρο
6 αυγά
6 κρόκοι
150 γρ ζάχαρη
80 γρ αλεύρι κοσκινισμένο
1 πρεζα ΑΚΤΑΙΑ κρύσταλλοι θάλασσας®
Για την καραμέλα:
250 γρ κρέμα γάλακτος
150 γρ καστανή ζάχαρη
10 γρ βούτυρο
3 γρ ΑΚΤΑΙΑ κρύσταλλοι θάλασσας®

Λιώνουμε την σοκολάτα με το βούτυρο σε Μπεν Μαρί.
Παράλληλα χτυπάμε στο μίξερ αυγά κροκούς και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Στην συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα με τα αυγά την σοκολάτα με το βούτυρο και απλά ανακατεύουμε. Αφού ομογενοποιηθει το μείγμα μας προσθέτουμε το αλεύρι σε 2 δόσεις σταδιακά για να μην κάνει κόμπους το αλεύρο. Βουτυρώνουμε τα σκευή μας (φορμάκια κεικ ατομικά) και μετά τα αλευρώνουμε . Τινάζουμε να φύγει καλά το αλεύρι και γεμίζουμε τις φόρμες μας με το μίγμα μέχρι την μέση η λίγο πιο πάνω. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 8 λεπτά. ( σε προθερμασμένο φούρνο)

Για την καραμέλα:
Βάζουμε την ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε την ζάχαρη μέχρι να γίνει καραμέλα ή μέχρι να πάρει έντονο καφέ χρώμα.
Τραβάμε από την φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε με σύρμα το μίγμα ενώ το βράζουμε πάλι 1 για ένα λεπτό . Προσθέτουμε τον κρύσταλλο θάλασσας ΑΚΤΑΙΑ και το βούτυρο.
Σερβίρουμε σε πιάτο, περιχύνουμε με την καραμέλα, λίγο άχνη ζάχαρη και το παγωτό .
Καλή σας απόλαυση

2018-03-08T12:56:18+00:00