Ριζότο παρμεζάνα (4 άτομα)

//Ριζότο παρμεζάνα (4 άτομα)

Ριζότο παρμεζάνα (4 άτομα)

500 γρ ρύζι Arborio
150 γρ λευκό κρασί
1 σκελίδα σκορδο
450 γρ ζωμός κότα (κύβος)
250 γρ βούτυρο σε κύβους
200 γρ τριμμένη παρμεζανα
1 φύλλο δάφνης
50 γρ ελαιόλαδο
100 γρ ξερο κρεμμυδι
5 γρ ΑΚΤΑΙΑ κρύσταλλοι θάλασσας®

Σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν. ροσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά ώστε να γυαλίσει. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το φύλλο δάφνης και τον ζωμό σταδιακά ενώ ανακατεύουμε συνεχώς. Αφού ρίξουμε όλο τον ζωμό, δοκιμάζουμε το ρύζι και προσθέτουμε λίγο ζωμό ακόμα εφόσον δεν έχει βράσει. Ένα λεπτό πριν το τελευταίο βράσιμο αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει ομοιόμορφα το ριζότο. Προσθέτουμε ΑΚΤΑΙΑ κρύσταλλοι θάλασσας® και αφήνουμε το ρύζι να ξεκουραστεί για δυο λεπτά πριν σερβίρουμε.

Καλή σας απόλαυση!

2018-01-26T11:26:21+00:00