Μυλοκόπι αλα πολίτα με αλμυρίκια αυγολέμονο (2 άτομα)

///Μυλοκόπι αλα πολίτα με αλμυρίκια αυγολέμονο (2 άτομα)

Μυλοκόπι αλα πολίτα με αλμυρίκια αυγολέμονο (2 άτομα)

600-800 γρ μυλοκόπι
500γρ αγκινάρες
3 αυγά
1 καρότο
1 κρεμμύδι
1 ματσάκι άνηθο
150 γρ χυμός λεμόνι
ζωμός κότας (προαιρετικά)
8 γρ ΑΚΤΑΙΑ κρύσταλλοι θάλασσας
Πιπέρι

Σοτάρουμε το φιλέτο του ψαριού σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο από την μεριά του δέρματος μέχρι να ροδίσει καλά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε για περίπου 6 λεπτά. Αν πρόκειται για ολόκληρο ψαρί, το ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά στους 220 βαθμούς Κελσίου (για ψαρί 600-800 γρ).
Σε μια κατσαρόλα στρώνουμε τις αγκινάρες με το κρεμμύδι, το καρότο και μισό ματσάκι άνηθο. Καλύπτουμε με νερό ή ζωμό κότας, προσθέτουμε 6 γρ ΑΚΤΑΙΑ κρύσταλλοι θάλασσας® και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι το σημείο που το πιρούνι μπορεί να βυθίζεται τρυπώντας την αγκινάρα.
Αφαιρούμε τις αγκινάρες και τα υπόλοιπα λαχανικά από την κατσαρόλα, σουρώνουμε το υγρό και το κρατάμε για την ετοιμασία του αυγολέμονου.
Για το αυγολέμονο προσθέτουμε το λεμόνι, 3 κρόκους και το υγρό από τις αγκινάρες. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.
Προσθέτουμε στο αυγολέμονο 2 γρ ΑΚΤΑΙΑ κρύσταλλοι θάλασσας® και την υπόλοιπη ποσότητα άνηθου.
Σερβίρουμε σε πιάτο και φροντίζουμε να στρώσουμε τις αγκινάρες στον πάτο του πιάτου προσθέτοντας το μυλοκόπι και το αυγολέμονο.

2018-01-26T11:35:31+00:00