Νερό κι αλάτι, τα σημαντικότερα συστατικά του σώματός μας!

///Νερό κι αλάτι, τα σημαντικότερα συστατικά του σώματός μας!

Νερό κι αλάτι, τα σημαντικότερα συστατικά του σώματός μας!

Το αλάτι δεν είναι μόνο ένα βελτιωτικό στις τροφές μας. Αυτός ο λευκός χρυσός, όπως συνηθίζεται να λέγεται από τα πολύ παλιά χρόνια, παίζει ένα από τους σημαντικότερους ρόλους για την υγεία στη ζωή μας. Νερό κι αλάτι είναι τα σημαντικότερα συστατικά του σώματός μας. Το αλάτι αποτελεί ζωτική ουσία για την επιβίωση όλων των ζωντανών οργανισμών. Το νερό και το αλάτι ρυθμίζουν την ποσότητα του νερού στον οργανισμό μας. Το αλάτι ρυθμίζει την ανάλογη ποσότητα νερού στο εσωτερικό του κυττάρου, προχωρώντας σε όλα τα κύτταρα που μπορεί να φτάσει, έτσι ώστε να καθαρίσει και να αποβάλλει όλα τα τοξικά απόβλητα που προέρχονται από το μεταβολισμό του κυττάρου. Το αλάτι ρυθμίζει να παραμένει μια ποσότητα νερού έξω από τα κύτταρα. Υπάρχουν δυο ωκεανοί νερού μέσα στο σώμα μας, ο ένας βρίσκεται μέσα στα κύτταρα και ο άλλος εκτός των κυττάρων. Η καλή υγεία εξαρτάται κυρίως από την ισορροπία μεταξύ του όγκου αυτών των δυο ωκεανών και αυτή η ισορροπία επιτυγχάνεται μέσω του ανεπεξέργαστου αλατιού.

Ο καθηγητής Teruo Higa γνωρίζοντας τη μεγάλη σπουδαιότητα του αλατιού έκανε πολλές μελέτες πάνω σ` αυτό το θέμα. Οι μελέτες αυτές άρχισαν πριν από 20 χρόνια. Διαπίστωσε, όπως αναφέρει στο βιβλίο του που κυκλοφόρησε στην γερμανική γλώσσα (το 2006) με τον τίτλο ΕΜ Αλάτι, ότι οι περισσότερες αρρώστιες ξεκίνησαν από τότε που άρχισε να χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο το ραφιναρισμένο αλάτι, ένα αλάτι δηλαδή που του έχουν αφαιρεθεί όλα τα στοιχεία και το οποίο αποτελείται μόνο από Natrium Chlorid (χλωριούχο Νάτριο). Το αλάτι αυτό είναι ένα χημικό παρασκεύασμα. Πολύ σωστά οι γιατροί σε όλο τον κόσμο συνιστούν την -αποφυγή του αλατιού-. Αυτό το ραφιναρισμένο αλάτι είναι καταστροφικό για την υγεία μας. Όλες οι τροφές μας περιέχουν αυτό το αλάτι σαν συντηρητικό, αυτό σημαίνει ότι χωρίς να το συνειδητοποιούμε καταναλώνουμε πολύ αλάτι ημερησίως.

Το αλάτι, που είναι ευεργετικό στη ζωή μας, πρέπει να περιέχει όλα αυτά τα στοιχεία, που περιέχει στη φυσική του σύσταση. Ογδόντα πέντε μεταλλικά στοιχεία αποτελούν τη σύσταση του αλατιού, ακριβώς τα ίδια που περιέχονται στο αίμα μας. Αυτά τα συστατικά λόγω της μόλυνσης, της κακής διατροφής, των οινοπνευματωδών και του καπνού έχουν μειωθεί δραματικά!

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

2018-06-28T15:48:32+00:00