Chardonnay Barrica – Enate

/Chardonnay Barrica – Enate

ΑΡΧΙΚΗ > MORE BRANDS > ΚΡΑΣΙΑ ΜΕ ΨΥΧΗ > Chardonnay Barrica – Enate

Chardonnay Barrica – Enate

Chardonnay Barrica – Enate

Ένα γνήσιο στάνταρ του οινοποιείου που κράτα την ισορροπία μεταξύ των φρούτων και της βελανιδιάς και την ίδια στιγμή γίνεται αισθητή στον ουρανίσκο όλη η διαδικασία της παλαίωσης στο βαρέλι. Ένας οίνος που πάντα συμπεριλαμβάνεται στους καλύτερους οίνους της χώρας.

Ποικιλία σταφυλιού: Chardonnay

Χαρακτηριστικά σοδειάς: Το 2016 ξεκινάει με θερμοκρασίες υψηλές για την εποχή, κάνοντας έτσι τον χειμώνα βροχερό αλλά καθόλου κρύο. Μετά από μια
βροχερή άνοιξη με κάποια πρωινά στα τέλη του Απρίλη εξαιρετικά κρύα, το καλοκαίρι έρχεται πολύ ξερό με μέτριες θερμοκρασίες. Ο τρύγος ξεκινά καθυστερημένα τα χαράματα της 23 Αυγούστου. Τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη ένα κύμα καύσωνα επιταχύνει την ωρίμανση των λευκών ποικιλιών και του Merlot. Εν τω μέσω του μήνα οι θερμοκρασίες ομαλοποιούνται και ολοκληρώνουμε τον τρύγο ήσυχα.

Οινοποίηση: Τα σταφύλια φτάνουν στο οινοποιείο σε εξαιρετική κατάσταση και ώριμα. Εισέρχονται σε μια πρέσα πεπιεσμένου αέρα, όπου και διεξάγεται η διεργασία καθαρισμού απαλά και ελεγχόμενα. Αφότου διαλεχθεί ατόφιος ο μούστος (8 βαθμών Κελσίου) μπαίνει σε καινούρια βαρέλια γαλλικής βελανιδιάς ώστε να υποστεί αλκοολική, μηλογαλακτική ζύμωση. Ο οίνος παραμένει στο βαρέλι για επτά μήνες μαζί με το κατακάθι του, ενώ ανά δεκαπέντε μέρες μέσα στο βαρέλι πραγματοποιούμε το Batonnage (τεχνική ανακάτευσης του οίνου). Στο τέλος, ο οίνος διαυγάζεται με μπεντονίτη και σταθεροποιείται στους -5 ° C για να αποφευχθεί η δημιουργία όξινου τρυγικού καλίου.

Εμφιάλωση: Μάιος 2017

Γεύση: Συνδυαστικό και πλούσιο άρωμα, βασισμένο στον μονοποικιλιακό χαρακτήρα του (φουντούκι, ψημένο ψωμί) με νότες τροπικών φρούτων (ανανάς, γκρειπφρουτ) και με καπνιστές πινελιές που προέρχονται από την παλαίωσή του στο βαρέλι. Γευστικά έντονος και γεμάτος και η οξύτητά του προσδίδει μια φρεσκάδα που εξισορροπεί την εμφάνιση καπνιστής γεύσης.

Προτεινόμενος τρόπος κατανάλωσης: Στους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου το ENATE Chardonnay ζυμωμένο σε βαρέλι αποτελεί τον ιδανικό συνοδό λιπαρών ψαριών, λευκών κρεάτων και εκλεκτών καπνιστών τυριών.

Βραβεία:

  • 2013 GOLD Sakura Wine Awards, Japan
  • 2011 SILVER Chardonnays of the World, France
Σημεία Πώλησης
2018-11-21T11:34:19+00:00