Tapas – Enate

/Tapas – Enate

ΑΡΧΙΚΗ > MORE BRANDS > ΚΡΑΣΙΑ ΜΕ ΨΥΧΗ > Tapas – Enate

Tapas – Enate

Tapas – Enate

Ένα εκφραστικό, πολύπλευρο κρασί έτοιμο να υποστηρίξει οποιοδήποτε γαστρονομικό παιχνίδι. Γεμάτο αναζωογονητική νεότητα.

Ποικιλία σταφυλιού: Βασικά Tempranillo με μικρή ποσότητα Merlot και Cabernet Sauvignon.

Χαρακτηριστικά σοδειάς: Μετά από ένα βροχερό ξεκίνημα της χρονιάς και με τις κατάλληλες για την εποχή θερμοκρασίες, η άνοιξη μας εγκαταλείπει την νύχτα της 24ης με 25η μέρα του Μαρτίου φέρνοντας απίστευτες χιονοπτώσεις που προκάλεσαν μεγάλα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και στους δρόμους του Somontano. Ο Απρίλιος, αντίθετα, έρχεται με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες φτάνοντας κάποιες μέρες και τους 30 βαθμούς. Παρ’ όλα αυτά, στα τέλη του μήνα, σημειώθηκε μια αξιοσημείωτη πτώση θερμοκρασίας της οποίας η ισχύς επηρέασε αρνητικά την παραγωγή. Στις 28 Απριλίου σημειώθηκαν χαλαζοπτώσεις και κάποιοι αμπελώνες ιδίως των νεαρών ποικιλιών επηρεάστηκαν πολύ. Έπειτα από έναν Μάιο και Ιούνιο εξαιρετικά ζεστούς έρχεται ο Ιούλιος αρκετά ψυχρός. Τον Αύγουστο, ένα κύμα θερμού αέρος έλουσε την χερσόνησο αλλά και όλη την Ευρώπη, πράγμα που καθυστέρησε την ωρίμανση του καρπού και επέτρεψε την αρχή του τρύγου στις 9 Αυγούστου με το Chardonnay 234. Μιας απόδοσης συγκομιδή αλλά εξαιρετικής ποιότητας που τελείωσε στις 21 Σεπτεμβρίου. Ο τρύγος του 2017 θα μείνει αξέχαστος σε παγκόσμιο επίπεδο ως μια συγκομιδή με σημαντικές απώλειες στην παραγωγή  εξαιτίας των γενικότερων βροχοπτώσεων και τις μερικές καταστροφές που προκλήθηκαν από τον παγετό της άνοιξης.

Οινοποίηση: Εδώ τα σταφύλια υπόκεινται μικρή επεξεργασία (αφαίρεση κουκουτσιών και απαλή πίεση). Ο μούστος ζυμώνεται στους 24 βαθμούς Κελσίου σε ανοξείδωτες ατσάλινες δεξαμενές. Μετα την μηλογαλακτική ζύμωση ο οίνος διαχωρίζεται και σταθεροποιείται διατηρώντας την νεότητα και τον φρουτώδη χαρακτήρα του.

Εμφιάλωση: Μάρτιος 2018

Γεύση: Πολύ γευστικό με αισθητή την παρουσία φρούτων (μούρα και κεράσια), καραμέλας φράουλα και γλυκόριζας. Γευστικές τανίνες προσδίδουν μια φρεσκάδα και μια οξύτητα που γαργαλάει τον ουρανίσκο με μια γλυκιά κρεμώδη υφή.

Προτεινόμενος τρόπος κατανάλωσης: Λόγω της νεαρότητας του οίνου, προτιμάται να σερβίρεται δροσερό, 14 βαθμοί Κελσίου. Είναι ιδανικός συνοδός για
μεζέδες (τάπας) όπως κροκέτες μπακαλιάρου, μαύρο ρύζι με ψάρι, χωρίς να καλύπτει την γεύση, ή και ζυμαρικά.

Βραβεία:

  • 2011 GOLD, Daejeon Wine Trophy, South Korea
  • 2011 GOLD, Berliner Wine Trophy, Germany
Σημεία Πώλησης
2018-11-21T11:34:52+00:00